Ny FIIBL rapport undersøger, hvordan værtskabet af Skole OL finalen skaber værdi i Billund Kommune

11. oktober 2023

I et forskningssamarbejde mellem Skole OL, Billund Kommune og FIIBL, er der udarbejdet en rapport, der dykker ned i en af Danmarks største idrætsbegivenheder for børn.  

Skole OL har en vision om at fremme idræt i skolerne, styrke fællesskab og give storslåede idrætsoplevelser. Gennem klassebaserede konkurrencer på både lokalt og nationalt plan har de etableret en af Danmarks største idrætsbegivenheder for børn.

I 2020 indgik Billund Kommune et samarbejde med Skole OL som værtskommune for den nationale Skole OL-finale frem til 2024. Dette samarbejde blev indgået med en vision om at styrke arbejdet med idræt i skole og fritid i kommunen.

Værdifulde erfaringer i ny rapport
I den nyudgivne FIIBL rapport tager vi udgangspunkt i fælles interesser mellem Skole OL, Billund Kommune og FIIBL og udforsker værdiskabelsen i fire fokusområder:

  1. Børneperspektivet
  2. Skoleperspektivet
  3. Foreningsperspektivet
  4. Kommuneperspektivet

Af rapporten fremgår det, at samarbejdet mellem Skole OL og Billund Kommune bidrager til positive børne-idrætsoplevelser for de fleste og udvikler kommunens idrætsområde i skole og fritid. Der er opbygget værdifulde erfaringer, som kommunen kan anvende til fremtidige lignende begivenheder og indsatser.  

Rapporten samler op på de seneste års samarbejde mellem Skole OL og Billund Kommune og FIIBL ser frem til det videre samarbejde.

Vi takker alle deltagende skoleledere, elever, foreninger og kommunale aktører for deres bidrag til denne rapport.

» Læs hele nyheden på www.skoleol.dk

Foto: Skole OL

Kontakt

Jonas Vestergaard Nielsen / jvestergaard@health.sdu.dk
Lars Breum Christiansen / lbchristiansen@health.sdu.dk

Scroll to Top