I podcastserien MOV:E talks dykker vi ned i emner relateret til idræt og bevægelse for børn og unge

Vores mål er at dele erfaringer og inspirere til forskning og udvikling på området. Har du forslag eller respons på indholdet, så skriv gerne til os på kontakt@fiibl.dk

» Lyt med på Apple Podcast
» Lyt med på Spotify

I denne episode møder vi Patrick Timo Fabricius, som er skolefritidspædagog med en sundheds- og bevægelsesprofil og Emil Gøttler Moesgaard, som er lærer med idræt som undervisningsfag. Lyt med, når de deler deres tanker og erfaringer fra pædagog- og læreruddannelsen – og de forventninger de har til det job, de står overfor. For hvordan finder man egentlig fodfæste på en helt ny udebane?

Episoden er produceret i samarbejde med Katrine Bertelsen og Tine Hedegaard Bruun fra UC SYD. Dette er den første af to episoder, hvor vi følger Patrick og Emil i deres professionelle rejse.

Vært: Louise Stjerne Madsen, FIIBL
Produceret af FIIBL, april 2024

Vi står over for en aktuel samfundsmæssig udfordring vedrørende fastholdelse af nuværende lærere og pædagoger samt tiltrækning af unge til lærer- og pædagoguddannelser. I denne undersøgelse, gennemført af Katrine Bertelsen og Tine Hedegaard Bruun fra UC SYD, rettes fokus mod studerende på disse uddannelser med det formål at forstå, hvad der egentlig præger deres udvikling fra studerende til kommende professionelle.

Gennem de studerendes egne “selvportrætter”, har undersøgelsen fokus på, hvad der motiverer dem til at vælge uddannelsen, hvad der har betydning for udviklingen af deres professionelle identitet og hvilke forestillinger de gør sig om deres fremtidige arbejde som henholdsvis idrætslærer eller bevægelsespædagog.

Undersøgelsens første del er baseret på to selvportrætter, skabt og fortalt af to studerende umiddelbart inden afslutningen af deres uddannelse. Katrine og Tine har bedt dem om at deltage i en samtale om deres selvportrætter, hvor de både fortæller om og tegner deres tanker om deres første job. Det er denne samtale, du kan lytte til i denne episode af podcastserien MOV:E talks.

At få ting til at ske i praksis er ikke altid så lige til, og hvordan får vi egentlig ting til at ske, så de gør en forskel? Det kan fx være ift. børn og unges idræt og bevægelse. Det kan du høre mere om i denne episode, hvor vi dykker ned i begreberne implementering og implementeringsforskning. Implementering er nemlig ikke ’bare’ daglig praksis, men hvad er det så? Lyt med her og bliv klogere.

Deltagere: Thomas Skovgaard, professor i implementeringsforskning, forskningsenheden Active Living, Institut for Idræt og Biomekanik på SDU & adjunkt Jonas Vestergaard Nielsen, forskningsenheden Active Living, Institut for Idræt og Biomekanik på SDU
Vært: Louise Stjerne Madsen, Forsknings- og Implementeringscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL)

Produceret af FIIBL, december 2023.

I den anden episode af MOV:E Talks tager vi lytteren med til foreningen Parasport Frederiksberg. Vi har været med til ’Lørdag, Leg og Læring’, og du kan bl.a. få et indblik i, hvordan der bl.a. arbejdes med at rekruttere børn og forældre til foreningen og de potentielle udfordringer, der er knyttet til dette. Alt dette krydres med fortællinger og oplevelser fra Frederiksberg atletikstadion.

Format: Louise og Laura læser i denne podcast op fra deres artikel ”Børn med funktionsnedsættelser kan også” – en artikel der oprindeligt er udgivet i MOV:E magasinet i september 2023. 

Deltagere: Louise Briand Thomsen & Laura Milsø Stephensen, Forsknings- og Implementeringscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL)
Vært: Louise Stjerne Madsen, Forsknings- og Implementeringscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL)

Produceret af FIIBL, november 2023.

I den første episode af MOV:E talks tager vi fat på begrebet “særlige behov”. For hvad er ’særlige behov’ egentlig for et begreb, og har vi helt styr på, hvad vi mener med den vending? Hvilke dilemmaer knytter sig til sammenhænge, hvor det synes nødvendigt at skelne mellem dem som har og ikke har ’særlige behov’. Vi sætter især fokus på, om der er noget særligt på spil, når det gælder idræt og bevægelse i skole og fritid. 

Deltagere: Emil Faster fra Bevica Fonden og Thomas Skovgaard fra forskningsenheden Active Living på SDU. 

Produceret af FIIBL, august 2023. 

Scroll to Top