Skal din skole være med i FIT FIRST FOR ALL?

15. januar 2024

FIIBL er med i FIT FIRST FOR ALL og lige nu søger vi skoler til bevægelsesindsatser målrettet mellemtrinnet (FIT FIRST 20), og udskolingen (FIT FIRST Teen).

FIT FIRST 20 er en 2-årig indsats, som afvikles i skoleåret 2024/25 og skoleåret 2025/26, mens FIT FIRST Teen er en 1-årig indsats, som afvikles i skoleåret 2024/25. 

Bevægelseskoncept med fokus på sjove og involverende aktiviteter
FIT FIRST FOR ALL er et evidensbaseret bevægelseskoncept, hvor fokus er på højintense, sjove og involverende aktiviteter tilpasset en skolekontekst. Konceptet er udviklet i et samarbejde mellem Danmark Idrætsforbund (DIF), Team Danmark og Syddansk Universitet (SDU). Derudover har en lang række specialforbund under DIF medvirket i udviklingen af lektionsplaner til konceptet.

Alle lektionsplaner er af 40 minutters varighed og planlagt så alle, uanset idrætsbaggrund, kan bruge konceptet. Der er i udviklingen af lektionsplanerne også taget højde for de faglige mål i idræt.

Forskningen i FIT FIRST 
Formålet med både FIT FIRST 20 og FIT FIRST Teen er at undersøge effekterne af konceptet på trivsel, fysisk form, sundhedsprofil, idrætsglæde og foreningsdeltagelse.

I begge projekter trækkes der lod om, om man som skole bliver indsatsskole eller kontrolskole. Som indsatsskole skal man afvikle 3×40 min FIT FIRST ugentligt, mens man som kontrolskole skal fortsætte med vanlig praksis. De skoler, som bliver kontrolskoler, vil efter projektperioden få tilbudt at arbejde med konceptet.

Alle involverede lærere og pædagoger på indsatsskolerne vil forud for opstarten få et gratis 6-timers kursus i FIT FIRST konceptet. På kurset vil I også få udleveret FIT FIRST manualer med min. 6 lektionsplaner til hver idrætsgren. Derudover vil alle indsatsskoler få bolde, veste, toppe mm. til afvikling af FIT FIRST aktiviteterne.

Skal din skole være med?

Ønsker du mere information eller vil du tilmelde dig projektet så skriv til Chiara eller Sofie: 

FIT FIRST 20:
Chiara Cimenti, ph.d. studerende ved SDU, ccimenti@health.sdu.dk

FIT FIRST Teen:
Sofie Koch, Post Doc ved SDU, skoch@health.sdu.dk 

FIT FIRST FOR ALL er støttet af Novo Nordisk Fonden.

» Læs mere: FIT FIRST FOR ALL

Scroll to Top