Nyt tre-årigt samarbejde mellem FIIBL og Skole OL

26. april 2022

Billund Kommune er ny hovedby for Skole OL – herunder værtsby for den store nationale Skole OL finale. Men hvad sker der, når Skole OL kommer til byen? Det skal FIIBL undersøge de næste tre år. Undersøgelsen vil have et særligt fokus på børnenes oplevelse, deltagelse og involvering. 

Skole OL vil skabe mulighederne for, at endnu flere børn oplever glæden ved bevægelse og det at engagere sig i idrætsfællesskaber og -aktiviteter. Ambitionen er desuden at skabe Danmarks største idrætsbegivenhed for grundskoleelever med klassebaserede konkurrencer – både lokalt og nationalt. 

Udgangspunktet er tre centrale værdisætninger: Fællesskab, Færdigheder og Fairplay. 

Skole OL er en flerstrenget indsats, der består af undervisningsforløb, en specieldesignet undervisningsplatform med materialer til aktiviteter og forløb, lokal stævnevirksomhed, samt et stort, nationalt finalestævne – der fra i år afholdes i Billund Kommune.

FIIBL følger med i tre år
Hen over den treårige periode bliver det FIIBLs opgave at følge med, når Skole OL kommer til byen. For hvilken værdiskabelse giver det Billund Kommune – og ikke mindst de borgere og børn, der bor i kommunen?

Ambitionen for både Skole OL og Billund Kommune er at skabe en børneolympisk bevægelse i kommunen med fællesskab, færdighed og fairplay som omdrejningspunkt. Men hvordan bliver den ambition omsat til handling?

Dét og meget mere skal FIIBL undersøge hen over de næste tre år. 

» Læs mere om projektet
» Læs mere om Skole OL
» Besøg Billund Kommune

Foto: Lars Møller, Skole OL

Projektteam

Jonas Vestergaard Nielsen / jvestergaard@health.sdu.dk
Lars Breum Christiansen / lbchristiansen@health.sdu.dk

Scroll to Top