Nyt MOV:E magasin går helt tæt på grundskolens idrætsundervisning

4. december 2020

“Husk idrætsfaget – ikke kun idrætstøjet”. Sådan lyder overskriften for det nyeste MOV:E magasin. Og det er der en helt særlig grund til. Vi går nemlig helt tæt på grundskolens fjerdestørste fag – Idræt. 

Idrætsfaget er i udvikling, og i øjeblikket peger forandringspilen på teori og fagsprog som en stadig mere prioriteret del af idrætsundervisningen. Det gælder ikke alene på læreruddannelsen, men også ude på skolerne, hvor prioriteringen ses oftere og tydeligere.

Idrætsfaget er i den henseende et helt naturligt sted at kigge hen …

Sideløbende eksisterer der lovunderstøttede ambitioner om en fysisk aktiv skoledag for elever på alle klassetrin. Idrætsfaget er i den henseende et helt naturligt sted at kigge hen for at komme bedre i mål med den del af den seneste skolereform.

Der er altså meget i gang og en del på spil, og det bliver derfor interessant at se nærmere på, hvordan de mange facetter, som idrætsfaget rummer, tackles bedst, når der både skal undervises i sundhed, krops-kultur, forpligtende fællesskaber og færdigheder, der fremmer kropslig og almen udvikling.

Det er den mangfoldighed, vi forsøger at tage fat på i det nyeste magasin nummer.

MOV:E 10 henvender sig i udstrakt grad til alle dem, der arbejder med og i idrætsfaget i skolen. Magasinet byder på inspiration til idrætsundervisningen, og i en række af magasinets artikler findes konkrete eksempler på, hvordan idrætspraksis og -teori kan kombineres.

God læsning! 

Kontakt MOV:E redaktionen

Chefredaktør
Louise Stjerne Knudsen
lsknudsen@health.sdu.dk

Fagredaktør
Danielle Nørager Johansen
djohansen@health.sdu.dk

Scroll to Top