Ny materialesamling til skolesvømning

7. august 2018

Som kickstart på det kommende skoleårs svømmeundervisning udgiver Dansk Svømmeunion og TrygFonden en materialesamling udviklet af Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL), der er rettet mod skolesvømning for de yngste børn.

Materialet er et resultat af projektet Alle skal lære at svømme, og baserer sig på erfaringer fra afprøvede svømmeforløb. Målgruppen for materialet er alle svømmelærere, der arbejder med begyndere og let-øvede børn i skole eller klub-regi. Materialet byder blandt andet på undervisningsplaner med samlet set 40 lektioner og arbejdsark, der kan printes og lamineres til brug i svømmehallen.

Materialesamlingen er elektronisk og kan downloades gratis på www.allesvommer.dk. Materialet kan bruges som inspiration, eller som teoretisk fundament for svømmeundervisningen. Der gives blandt andet tips til organiseringsformer og en lang række øvelser, hvor omdrejningspunktet er, at eleverne arbejder eksperimenterende og aktivt deltager i læreprocessen.

Alle skal lære at svømme – om projektet:
I samarbejde med Dansk Svømmeunion og TrygFonden har FIIBL henover en tre-årig periode evalueret skolesvømningen i 19 af landets kommuner. Omkring 2000 elever har deltaget i projektet.

Ambitionen er at skabe et bedre grundlag for, at alle børn opnår basale svømmefærdigheder tidligt i livet. Se mere på www.allesvoemmer.dk for at læse den samlede rapportserie, udgivet på baggrund af projektet. 

Thomas Skovgaard
Centerleder og Lektor

Institut for Idræt og Biomekanik
Syddansk Universitet

tskovgaard@health.sdu.dk

Nye veje til svømmerundervisning i skolen

» Læs rapportserien Alle skal lære at svømme – nye veje til svømmeundervisning i skolen

Serien består af en række hovedrapporter, delrapporter og materialesamlinger.

Scroll to Top