iMOOW! - for de yngste
Leg og motorik der bevæger eleverne i børnehaveklassen
Formålet med projektet “iMOOW! – for de yngste er at udvikle pædagogisk praksis i børnehaveklassen ved at integrere leg og bevægelse. Målet er at styrke elevernes motoriske udvikling, aktive deltagelse i fællesskabet og læringsprocesser.
Undervisningsmateriale
Gennem projektet, er der udviklet et fysisk og digitalt undervisningsmateriale, hvor bevægelse og leg integreres i arbejdet med børnehaveklassens kompetence-, færdigheds- og vidensområder.
Undervisningsmaterialet hedder “Vilde Eventyr” og består af narrative undervisningsforløb, hvor leg og bevægelse bliver en naturlig del af undervisningen.
- Fortællinger (5-8 kapitler) med bevægelsesaktiviteter og illustrationer
- Bevægelseslege, der kan integreres i oplæsningen
- Spørgsmål til dialog om handling og fagligt indhold
- Musik og musikvideo, der inviterer til dans og kropslig udtryk
Gennem fortællingerne suges børnene ind i magiske bøger og skal løse missioner gennem bevægelse og leg. Historierne skaber grobund for samtaler om verden, fællesskab og ansvar – og gør undervisningen legende, levende og glædesfyldt.
Målgruppen
Materialet henvender sig til:
- Børnehaveklasseledere, lærere og pædagoger, der underviser i børnehaveklassen
- Pædagog- og læreruddannelsen bl.a. specialiseringen i skole-fritidspædagogik, valgmodulet Sundhedsfremme og bevægelse samt undervisningsfag i forbindelse med den del af fagbeskrivelsen, der handler om krop og bevægelse
- Efter- og videreuddannelse, fx diplomuddannelser i børnehaveklasseledelse, bevægelsesvejleder og idræt.
Teamet bag
“Vilde Eventyr” er udviklet i samarbejde med børnehaveklasseledere og pædagoger fra fire skoler, VIA University College, FIIBL samt en illustrator, en forfatter og en musiker.

Vilde Eventyr – undervisningsmateriale til børnehavenklassen
Vilde Eventyr er fem historier om en børnehaveklasse, der går på mange vilde eventyr.
På deres eventyr leger, og lærer de både om sig selv og verden omkring sig. Historien er tænkt som højtlæsning, men også som inspiration til lege og bevægelse i klassen.
Kontakt
Andreas Bolding Christensen / abch@ucl.dk