FITFIRST FOR ALL

2023-2025

I projektet undersøger FIIBL implementeringen af konceptet FITFIRST FOR ALL på de deltagende skoler.

Formålet er at blive klogere på, hvad der bliver leveret på skolerne, hvor deltagende eleverne er i aktiviteterne, hvordan elever, lærere og ledere tager imod konceptet, og hvordan FITFIRST FOR ALL i det hele taget passer ind i skolens praksis.

I perioden 2023-2024 følger vi indsatsen FITFIRST 10, der er et dosis-responsstudie målrettet 2.-3. klasse. Her skal vi kigge nærmere på implementeringen af fuld dosis (3 gange/uge) sammenholdt med halv dosis (1,5 gange/uge) i forhold til hvor meget der bliver leveret, hvad der bliver leveret, hvor motiverede eleverne er for FITFIRST 10 lektionerne, samt lærernes accept at konceptet.

I perioden 2023-2025 følger vi indsatsen FITFIRST 20, der er målrettet mellemtrinnet. Her skal vi følge skolerne fra forberedelse til fastholdelse af indsatsen, for at blive klogere på alle aspekter af implementeringsprocessen for skolen som helhed.

Hvad er FITFIRST?
FITFIRST er et undervisningsforløb udviklet af DIF, Team Danmark og SDU til den danske folkeskole, med hovedfokus på intens og involverende træning med udgangspunkt i etablerede idrætsgrene.

Konceptet er tilpasset skolens rammer, med et udvalg af aktive moduler á 40 minutters varighed. Formålet med aktiviteterne er at sikre en undervisning med høj intensitet, give eleverne en stor berøringsflade med idrættens forskellige aspekter samt styrke glæden ved at deltage i aktiviteter, hvor forudgående kompetence ikke er det altafgørende.

I perioden 2022-2025 skal en række danske folkeskoler arbejde med konceptet.

» Læs mere her

 

Projektteam

Sofie Koch / skoch@health.sdu.dk 
Lars Breum Christiansen / lbchristiansen@health.sdu.dk

Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden

Scroll to Top