Alle skal lære at svømme

Svømmeundervisning i grundskolen

Afsluttet

Med afsæt i Dansk Svømmeunion og Trygfonden  ambition om at Alle skal lære at svømme blev der i 2015 igangsat det flerårige projekt Alle skal lære at svømme.

Projektet blev gennemført i samarbejde med Dansk Skoleidræt og Danmarks Idrætsforbund. FIIBL deltog som udviklings- og evalueringspartner.

Formålet er bl.a at sætte fokus på vigtigheden af at lære at svømme og styrke skolesvømmeundervisningens status, faglighed og vilkår, så der skabes et bedre grundlag for at alle børn opnår basale svømmefærdigheder i en tidlig alder. 

» Læs mere her

Rapportserie: Nye veje til svømmeundervisning i skolen

En vigtig del af projekt Alle skal lære at svømme, er det treårige forskningsprojekt, hvor FIIBL fungerede som udviklings- og evalueringspartner.  

I en periode på 3 år blev det  blevet undersøgt, om svømmeundervisningen, som vi kender den i grundskolen i dag, kan gribes an på andre, og måske bedre, måder.

I alt har omkring 2000 elever, 60 undervisere, 30 skoler og 10 svømmeklubber fra 19 af landets kommuner bidraget til udviklings- og evalueringsdelen af Alle skal lære at svømme.

» Find den samlede rapportserie her

Kontakt

Louise Stjerne Madsen / lsknudsen@health.sdu.dk 

Udgivelser / presse

I samarbejde med Dansk Svømmeunion har FIIBL gennemført en undersøgelse, der gør status på svømmeundervisningen i den danske folkeskole. Resultaterne er udgivet i et vidensnotat. 

» Mange elever har svømning på skoleskemaet

Scroll to Top