Alle skal lære at svømme

Materiale og viden til svømmeundervisning i grundskolen

På denne side har vi samlet materialer og viden fra projektet “Alle skal lære at svømme”. 

Projektet tager afsæt i Dansk Svømmeunion og Trygfondens ambition om, at Alle skal lære at svømme. Projektet blev gennemført i samarbejde med Dansk Skoleidræt og Danmarks Idrætsforbund. FIIBL deltog som udviklings- og evalueringspartner.

De udviklede materialer, der er frit tilgængelige på svømningiskolen.dk, inkluderer inspiration til sjove og engagerende lektioner, øvelser og aktiviteter, der er designet til at hjælpe eleverne med at udvikle deres svømmefærdigheder på en sikker og effektiv måde.

Materialet indeholder også viden om vigtigheden af at lære at svømme samtidig med at styrke skolesvømmeundervisningens status, faglighed og vilkår, så der skabes et bedre grundlag for at alle børn opnår basale svømmefærdigheder i en tidlig alder. 

Kontakt

Louise Stjerne Madsen / lsknudsen@health.sdu.dk 

Rapportserie: Nye veje til svømmeundervisning i skolen

I en periode på 3 år har FIIBL undersøgt, om svømmeundervisningen, som vi kender den i grundskolen i dag, kan gribes an på andre, og måske bedre, måder.

I alt har omkring 2000 elever, 60 undervisere, 30 skoler og 10 svømmeklubber fra 19 af landets kommuner bidraget til udviklings- og evalueringsdelen af Alle skal lære at svømme.

» Find den samlede rapportserie her

Udgivelser / presse

I samarbejde med Dansk Svømmeunion har FIIBL gennemført en undersøgelse, der gør status på svømmeundervisningen i den danske folkeskole. Resultaterne er udgivet i et vidensnotat. 

» Mange elever har svømning på skoleskemaet

Scroll to Top