Styrket læring gennem bevægelse

For børn og unge med særlige behov 

2020 – 2022

Det overordnede formål med projektet Styrket læring gennem bevægelse er at understøtte skolens pædagogiske personale i at gennemføre differentieret undervisning gennem bevægelse og med et særligt fokus på, at børn med særlige behov får øget fagligt udbytte og trives bedre i grundskolen.

Projektet Styrket læring gennem bevægelse er en videreudvikling af projektet Tilpasset Idræt og Bevægelse, der i 2019 modtog midler fra Børne- og Undervisningsministeriet til at udvikle det online værktøj www.tibis.dk. Hjemmesiden indeholder for nu materialer og redskaber til at skabe inkluderende idrætsundervisning for børn og unge med særlige behov. 

Med Styrket læring gennem bevægelse tilføjes en ekstra del af det univers – nemlig redskaber og hjælp til, hvordan skolens personale kan udvikle og tilbyde tilpassede bevægelsesaktiviteter.

De nye redskaber vil blive offentliggjort på www.tibis.dk i starten af 2022, hvor de vil være frit tilgængelige for fagfolk og professionelle med tilknytning til grundskolen samt lærer- og pædagogstuderende. 

Projektteam

Lars Breum Christiansen / lbchristiansen@health.sdu.dk 
Marianne Friis Andersen / mfa@health.sdu.dk
Louise Stjerne Madsen / lsknudsen@health.sdu.dk

Projektet er støttet af Børne- og Undervisningsministeriets udlodningsmidler. 

Projektet gennemføres i et samarbejde mellem FIIBL, UCL Erhvervsakademi & Professionshøjskole, UC SYD og Videnscenter om handicap. 

Scroll til toppen