FIIBL på konference på Gold Coast, Australien – og bonusinfo om aktiv transport!

26. august 2016

Som tidligere lovet giver Ph.d. studerende Søren Smedegaard jævnligt opdateringer om hans forskningsophold på Griffith University, Gold Coast.

Sørens deltagelse i en af Australiens vigtige skoleidræts- og sundhedskonferencer i regi af Australian Council for Health, Physical Education and Recreation viste sig at være til stor interesse for mange af de godt 300 deltagere på konferencen. Der blev spurgt flittigt ind til Trivsel og Bevægelse i Skolen, afprøvet brain breaks og endda hørt til muligheder for at få oversat projektets hjemmeside til engelsk.

I Australien, og mere lokalt i delstaten Queensland, er der en større nytænkning af skolens samlede curriculum i gang. Formålet er på bedst mulig vis at inkorporere skolereformen Core p-10 Australian Curriculum. HPE (Health & Physical Education) er en del af processen, og der var derfor også interesse i at høre hvilke erfaringer, der var i dansk kontekst med vores nyeste skolereform – ikke mindst på idræts- og bevægelsesområdet.

Kodeordene for reformen i Queensland lyder på en reducering af et overfyldt curriculum, tid til fordybelse og overskuelighed – og i lighed med Dansk kontekst ser det pt. ud til at HPE er et af de få fag, der går fri af timemæssige reduceringer og måske endda får en endnu stærkere profil. Søren havde i den forbindelse en spændende dialog med manager Robyn Whiting fra Policy and Ressource Development, Queensland Curriculum and Assessment Authority, vedrørende deres arbejde med HPE.

Det var alt for denne gang, men der vil komme en sidste opdatering med erfaringer fra skolebesøg i både folkeskole, skoler med de udbredte ”sports excellence programs” som ofte virker som reklame for de enkelte skoler samt de såkaldte ”general excellence sports programs”.

Bonusinfo: En større Australsk diskussion er pt. i spil vedrørende børn, skole og aktiv transport. Hvad angår den aktive transport er Australien noget efter Danmark – som det måske kan fornemmes af de to billeder af Sørens australske cykel foran hhv. det lokale AFL stadion og NRL stadion – til kampene var der hhv. 18.000 og 27.000 tilskuere. Diskussionens omdrejningspunkt sammenfattes kort i et screenshot fra nyhederne!

Billede: Søren Smedegaard

Søren Smedegaard
Centerkoordinator og Lektor

UCL Erhvervsakademi 
og Professionshøjskole

sosm@ucl.dk